EKOLOŠKI DESANT NA BIGOVICU

Kao i svake godine članovi Izviđačkog odreda “24.novembar” s  u realizovali tradicionalnu akciju “Ekološki desant na Bigovicu”.

Nakon pripreme logora koji su uradili stariji izviđači, priprema terena, postavljanje šatora i druge aktivnosti koje su potrebne da se više dana boravi u prirodi, mlađi izviđači su izveli marš od Topolice do logorske prostorije koja se nalazila na Voluici, plato Bigovica.
Tu su uvježbavali izviđačka vještarstva, kretanje u prirodi pomoću busole, izradu logorskih objekata, izradu ložišta za vatru i mnoge druge izviđačke patente. Obučavali su se u samostalnoj pripremi hrane u logorskim uslovima, organizaciji noćnog dežurstva, plivanju, ronjenju i još mnogim drugim aktivnostima. Sve to kroz igru i zabavu.
Trećeg dana logora grupa starijih članova odreda je u reon Bigovice došla sa vojnim čamcem, obišla logorsku prostoriju i nakon kratkog druženja sa mlađim kolegama uputili se prema plaži na Bigovici gdje su svi skupa učestvovali u čišćenju plaže u ovo pješčano uvali. Nakon toga su doplovili do jedne od najljepših plaža a Barskoj rivijeri, predivne plaže Crvena stijena, do koje se može doći samo sa čamcem.
I na toj plaži su izveli ekološku akciju i nakon toga uživali u ljepoti koju pruža ovaj mali raj.
Ovo sve nebi mogli realizovati da nam kao i svake godine do sada podršku nije pružila Mornarica Vojske Crne Gore.
Pokupljeni otpad smo prevezli do Barske Marine gdje su ga radnici Komunalnog preduzeća odnijeli.
O izvedenoj akciji najviše govori oduševljenje roditelja čija su djeca bila na logorovanju jer su im djeca non stop pričali o utiscima i novim iskustvima koje su doživjeli u ta tri dana.